Singapores GP

Ni som läst våra tidigare artiklar om Formel 1 denna säsong är väl medvetna om den heta kamp som pågår mellan de båda Mercedesförarna Lewis Hamilton och Nico Rosberg. Efter förra helgen är den om möjligt ännu hetare.

Lewis Hamilton

Hamilton upp i ledning

Det har varit en mycket händelserik säsong i Formel 1.. minst sagt, och när cirkusen drog vidare till Sydostasien och Singapore så blev det inte någon ändring på den saken. Det viktigaste för själva mästerskapet var förstås att Lewis Hamilton tog över ledningen i världsmästerskapsserien genom att ta sin 29:e seger i karriären, samtidigt som stallkamraten och tidigare ledaren Nico Rosberg fick bryta loppet.

Därmed så skiftar plötsligt de båda placeringar och nu är det definitivt Hamilton som är huvudfavorit att vinna titeln. Nog för att det kanske är självklart, men när vi tog en titt på 27 olika sajter som erbjuder spel på Formel 1, så hade precis alla ändrat sina odds så att det numera är Hamilton som har det lägre oddset för vem som ska vinna totalt. Som sagt självklart ur ett oddsperspektiv, men med minnesbilden av hur det sett ut i övrigt under denna säsong så är det knappast självklart att det blir Hamilton som kniper trofén.

Magnussen fick brännskador

En tyngre dag på jobbet var det för dansken Kevin Magnussen som kör för McLaren. Mitt under pågående lopp så blev danskens förarsäte helt plötsligt överhettat och han ådrog sig brännskador på ryggen. Men oturen slutade inte där, för det dricksvatten som Magnussen hade till sitt förfogande hade värmts upp av hettan och när han försökte dricka av det kokande vattnet så brände han även läpparna.

McLarenföraren bet dock ihop och lyckades ändå komma i mål i loppet på en tiondeplats. Till Brittiska BBC menade han att det var de tuffaste poängen han någonsin förtjänat.

Bookmark the permalink.