Köpa bil

Att köpa bil är ofta en av de större affärerna vi ställs inför i livet. Vi tänkte därför här ge lite tips på vad man kan behöva tänka på när det är dags att slå till på sin nya pärla.

Köpa bil

Vilken bil du bör köpa beror förstås på flera olika faktorer. Dels smak och preferens, ekonomi, men även vilket som är syftet med bilen. Du kanske är företagare och behöver inhandla tjänstebilar som skall användas av dina anställda säljare eller annat som har med företaget att göra. Eftersom det då handlar om dina anställdas säkerhet så gäller det förstås att satsa på bilar som är driftsäkra och säkra i allmänhet. Dessutom så kommer antagligen dessa bilar att rulla många mil varje vecka och således så är det en bra idé att inte köpa den allra törstigaste bilen med största motorn.

Men det vanligaste för gemene man är nog ändå att köpa en bruksbil för sitt privata bruk, en bil som passar för den livssituation man befinner sig i. Man kanske behöver en rymlig bil för hela familjen eller så behöver man bara en som tar mig fram och tillbaka från jobbet. Oftast är det en bättre affär att köpa begagnat än det är att köpa nytt eftersom det sker en ordentlig värdeminskning i princip direkt när du rullar ut bilen från bilhandlarens garage. Därför kommer här bra tips om att köpa begagnad bil.

Välja rätt modell för mig Som vi redan skrivit så ska man välja den bilmodell som passar för min livssituation. Därför ska du specificera dina krav och låta dessa utgå ifrån dina dagliga behov och inte utefter tillfälliga behov. Exempelvis så är det ingen bra idé att köpa en minibuss bara för att ni med familjen åker på fjällsemester en eller ett par gånger per år. Då är det bättre att hyra en sådan vid dessa enstaka tillfällen istället för att rulla runt och slösa dyr bensin på en tung minibuss den övriga tiden på året. Dock ska man minnas att det för många är något lustfyllt och härligt med att köra bil. Så att exempelvis köpa en bil med den lite större motorn är inte alltid onödigt bara för att det ekonomiskt sett är en större belastning.

Testa bilen innan köp Detta är ett måste. Att provköra bilen innan köp är självklart och du kan då känna efter dels vad du känner för bilen och upptäcka eventuella problem med den. Ett tips man alltid ska följa är att stänga av stereon när man provkör, då går det att lyssna efter dessa eventuella fel i motor, växellåda och så vidare.

Privatköp eller hos bilhandlare Det finns fördelar med endera av dessa alternativ. Att köpa bil hos en bilhandlare är i regel en säkrare affär eftersom du oftast får någon slags garanti. Handlar du av en privatperson brukar priset ofta kunna vara bättre men här kan det bli svårare att till exempel häva köpet om du kort efter köpet finner något stort fel på bilen.

Bookmark the permalink.