Klassiska rallybilar

Tänkte försöka att skriva något om klassiska rallybilar på denna sida, och vid närmare eftertanke så kanske det inte var en så bra idé. Men allt efter som jag surfade runt så hittade jag lite info och massor av bilder på bilar som varit med i ett rally. Men ni får hålla tillgodo med den info som kommer här.

Den första bilen jag hittade var en Saab V4 och det är ju en liten klassiker i sig. Den började tillverkas 1960 och tillverkningen höll på fram till 1980. Några som rattat Saab 96 är Erik Carlsson som även tävlade i Monte Carlo rallyt med Saab. Stig Blomqvist och Per Eklund är andra framgångsrika förare som tävlat i Svenska Rallyt med Saab bilar.

Volvo Amazon är en annan klassiker som funnits med i tidiga rallytävlingar, en stabil och robust kärra som klarade många stötar. Per-Inge ”Pi” Walfridsson började 1969 sin rally karriär, han byggde om sin mammas gamla Volvo Amazon som gått 12.000 mil. Volvo-Gunnar Andersson var en annan klassisk rally förare som började köra rally på 50-talet med en Volvo. Bilden visa en kamp mellan de två svenska klassikerna Volvo och Saab.

Bookmark the permalink.