Formel 1-nyheter

Årets upplaga av Formel 1 mästerskapen med allt det innebär kan nog sägas vara en av de mest turbulenta och uppmärksammade på mycket länge. Här kommer ett par av de senaste rubrikerna.

Rosberg och Hamilton svårstoppade

Som den som följt årets säsong är väl medveten om så har det varit en totaldominans från två förare från samma stall, nämligen Mercedesstallet. Nico Rosberg och Lewis Hamilton har denna säsong varit helt omutliga. I dagsläget så är det Rosberg som innehar ledningen på 202 poäng, dock endast 11 poäng före Hamilton på 191. Det är alltså mycket jämt mellan de två förarna och ser man till oddsen så är det precis samma odds på de båda förarna.

Detta är kanske inte så konstigt med tanke på den konkurrens som tycks finnas mellan de båda Mercedesförarna trots att de som sagt tillhör samma stall. I det senaste loppet så vägrade nämligen Hamilton att lyda stallordern som löd att han skulle släppa förbi Rosberg för att denne skulle säkra upp sin ledning i förarmästerskapen ytterligare. Nu vägrade han som sagt, och knaprade på så vis in några poäng på stallkamraten.

Mästaren upprörd

En som inte är lika nöjd med sin tillvaro är de fyra senaste säsongernas överlägsne mästare, Sebastian Vettel. Tysken ligger för närvarande på femte plats, hela 80 poäng bakom ledande Rosberg, och nyligen uttalade han sig kritisk mot sitt stall och att han inte bara blir omkörd, utan även frånåkt. Red Bull Racing, som kör med en Renaultmotor hänger helt enkelt inte med Mercedes motorer.

Frågan är väl dock om detta är enda orsaken. Stallkamraten och andreföraren för Red Bull Racing, Daniel Ricciardo har hela fem gånger under säsongen besegrat Vettel och är den förare som ligger närmast de två Mercedesförarna, nämligen på en tredje plats med 131 poäng. 60 Poäng bakom tvåan Hamilton. Senast så var det dessutom så att Australiensaren stod som segrare i Ungerns GP.

Bookmark the permalink.