De främsta stallen

Vi har tidigare skrivit en hel del om Formel 1, om att uppleva det på plats och en del om vad som sker i världsmästerskapen och nu tänkte vi berätta om tre av de mest framgångsrika stallen.

Formel 1

En del av informationen till artikeln har vi hämtat från Supporterprylar.se där man även hittar merchandiseprylar till dessa tre stall vi berättar om.

Mercedes

Vi börjar väl med det stall som för närvarande är det överlägset mest framgångsrika stallet, nämligen Mercedes. I skrivande stund, precis som vi skrivit om tidigare så är det två stycken Mercedesförare som ligger i toppen i världsmästerskapet. Med bara några lopp kvar så står kampen mellan ledaren Nico Rosberg och segraren i de senaste loppet, Lewis Hamilton. Den egentlige dramatiken just nu består mer i om de båda Mercedesförarna kommer att dra jämt och inte krascha in i varandra i deras iver att vinna förarmästerkapen.

Red Bull Racing

Red Bull Racing har de senaste åren varit helt överlägsna i både förar- såväl som konstruktörsmästerskapen. I och med Sebastian Vettels segrar fyra år i rad så satte man sig på kartan som ett av de mest framgångsrika stallen genom tiderna. Denna säsong går det dock tyngre för Red Bull, men som det verkar nu så kommer man förmodligen att ta en tredjeplats i förarmästerskapen genom Daniel Ricciardo.

Ferrari

Ferrari är traditionellt sett ett av de mest framgångsrika stallen genom tiderna med förare som exempelvis Michael Schumacher som vunnit ett antal VM-titlar för stallet. Denna säsong så får man förmodligen nöja sig med en fjärde- eller femteplats i förarmästerskapen genom Fernando Alonso och möjligen kan man knipa tredjeplatsen i konstruktörsmästerskapen före Williams.

Bookmark the permalink.