Att meka med sin bil

Oavsett om du kör rally eller inte så behöver din bil underhåll, det är allt från att byta däck, olja eller tändstift. En bil som används kommer att behöva ses efter, så är det bara. Antingen lämnar du in det på verkstad eller om du är händig så kan du kanske fixa saker och ting själv.

Du kanske har någon kompis som är duktig på att skruva i bilar. Om du råkat ut för att din kamrem har gått av så kanske ni kan hjälpas åt att byta den. Att köpa reservdelar online har blivit allt vanligare och om du söker en kamrem till Volvo så kan du enkelt surfa in på www.mekanika.se och handla där, enkelt och till bra priser.

Skulle du behöva en reparationshandbok för din Volvo så finns även det, så kan du och din polare enkelt byta kamremmen på din bil en helg, antingen hyr ni in er på en mack med verkstadshall om du inte själv eller din polare har ett garage som ni kan hålla till i.

rally

Även om nya bilar innehåller mer och mer elektronik finns det som sagt fortfarande mycket som man kan göra själv. Först och främst vanligt underhållsarbete som att byta tändstift och att allmänt se över att till exempel batteri-kabelskorna sitter som dom ska. Att byta olja och filter är inte heller något som är omöjligt att göra själv. Absolut enklast blir det om man hittar tag i en hall med billift.

Om allt gått bra så kommer nog det bästa sista, att dra ut på en åktur med bilen och se till att allt gått bra. En liten tur där man lyssnar på bilen och känner efter hur den går.  En utmärkt ursäkt för att nöjesåka lite!

Bookmark the permalink.